Den maten ska jag göra på måndag här på elevhemmet!
Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett. ...
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk Svenskt Smör från Arla
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1⁄2 dl Kelda® mellangrädde
2 tsk dijonsenap
1⁄2 st köttbuljongtärningar
1 msk hackad färsk persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g blandade grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Svenskt Smör från Arla
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja.
Serveringsförslag:
Servera med grönsakerna.